Na stole už svítí svíce
oheň značí naději
rozzářené dětské líce
chtěl bych vídat častěji.
Postní ryba na pánvičce
salát v míse na stolu
frantík voní na ledničce
všichni sedí pospolu.
Tichost v našich srdcích
tradice českých Vánoc
radost v dětských očích
štědrá a tajemná noc.