Anotace: 10 krátkých básní/experimentů, které čekají na vaše komentáře ;)
1)
Strach z probuzení.
V teroru půlnočních měst
radši půjdu spát,
než Sebe milovat…
2)
Let balonem
nad noční krajinou snů…
Padám!
… Dneska neusnu.
3)
Jedu domů
na vánoční večeři.
Je mi zima
…v rodinném kruhu.
Zima napříč páteří!
4)
Nahotinka
– válí se po koberci.
Trápí mě to…
Je tak sexy!
Samotinká…
5)
Padá hvězda,
až příliš řeže oblohu!
– Svět neskončil…
to jen Já už nemohu!
6)
Vleču odpadem
poslední zelený strom
– Ach! Ty Vánoce!
Rok za rokem,
rok co rok…
7)
Mezi stehny
sužuje se pole lásky
do propasti!
– Zatím jenom čtyři stehy,
tři náplasti.
8)
Města nám hoří!
– Kouří. A mořím se vede
čím dál tím hůř.
– Svět je jen Světem,
Já – pouhý muž…
9)
Opilá půlnoc
tančí světla neonů
– Přes tmu nevidí
hranice perónů
na hranách kolejí.
10)
Kočky na střeše
se kroutí černým bluesem
za bílého dne.
Ve věčné půlnoci
bdí kočky – ospalé.
Experimentuji teď s novou formou, kterou jsem si oblíbil. Která z básniček na vás udělala největší dojem / která se vám naopak nelíbila? A proč? Ocením každý komentář ;)
27.12.2019 22:04:22 | m.n. - čas od času