Prvá novoročná

Prvá novoročná

Anotace: Nostalgia a prvá novoročná

 

Nechajte nech slnko vyjde pre vás
žime aby nám špatne neprišlo z nás
cíťme čo cítiť smieme
odpočívaj keď sa ti už drieme
ži tak aby boli spokojní viacerí
presne tak, nech ten vlk v tme zuby necerí
lebo život nie je len o jednom
a nie je len o tebe, nie...
vidieť svet pestrejšie než len v sivom a čiernom
neskrývaj bolesť, nie, nech to akokoľvek zvláštne znie
sú tu lúky ale my kráčame prieč bahnom, nežime len v smútku biednom!!

Byť šťastný aby aj iní bolí šťastní je moje želanie
lebo nedôvere ten vlk veľmi ľahko sfúkne dom...
Možno to vidím moc optimisticky ale nechcem sa len prizerať,
tvorme, premýšľajme, činme sa aby tento svet opäť začal vyzerať...
A vstaňme z tých pohodlných sedadiel!!
Je čas!! Vstať!! A bojovať!!
Veď sme oslepení z toľkých umelých svetiel
preboha ľudia, začnime sa zo života radovať
aj keď nemáme všetko... Veď načo by nám to bolo?? Len by nás to ťahalo...
Verím, že je čas!! Čas znova úprimne milovať!!

 

...

Báseň vznikla 1.1. 2015 a patrí medzi prvé básne z mojej dielničky. Zároveň je to úplne prvá báseň v debutovej knižke "Bez sĺz by duša nemala dúhu".

Je úžasné vidieť ako sa tvorba, štýl a energia písania vyvíjala a cítiť, že sa ešte vyvíjať nekončí.

 

Tiež cítite ten nostalgický a hrejivý pocit keď čítate vašu staršiu báseň?

 

V novom roku vám želám veľa úspechov, smiechu, radosti a lásky. Hlavne radosť a lásku pretože všetko ostatné s nimi chodí ruka v ruke :)

 

Ďakujem vám za to, že ste akí ste :)

Autor Dávid, 01.01.2020
Přečteno 353x
Tipy 7
Poslední tipující: Jarunka, Kapka, šerý, Frr, Krahujec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel