Tam hore
nad stožiarom
tam hore
visel som
do plachiet
udieral vietor
počul som spev
z jasnej oblohy
stále živý
stále visím
a posádka
oslepená slnečnými lúčmi
čaká
čaká
ktorý hriech moje telo
naposledy spácha
:::
Povesili ma
na stožiar
a nad hlavou
zbĺkla obloha
povesili ma
ale stále žijem
ten výhľad
ten výhľad si užijem
vidím až za obzor
a počujem spev
nemusím vedieť
odkiaľ pochádza
nerozumiem slovám
ale niektorým ranám
už áno
nad stožiarom
prebudilo sa ráno
a na konci každého dňa
obloha zbĺkla
ten dážď, to slnko
ten západ
oh áno
ten vánok, tá výška
tie farby na hladine
oh áno
to všetko som videl,
počul, cítil
::
Nad stožiarom
vládol pokoj
nad stožiarom
žmurkol anjel
slobodná je moje myseľ
nad stožiarom
všetko žilo
srdcu a požiarom
nerozumel nik
čí to bol smiech
plávajúci po hladine?
Vojak a či básnik
hrá na orgáne
v podpalubí
vojna vládne
ale ja visím
odsúdený za to všetko
a možno za polovicu
som naozaj mohol
ešte stále žijem
slobodný
a šťastný
tento pocit nespozná
nik z tých
ktorí z drevenej paluby
pozerajú a čakajú na koniec
nad stožiarom
krídla a nadhľad holubí
učím sa chápať
ten hnev od ľudí
nad stožiarom
ich zlosť nechrlí
aj keď ma povesili
stále žijem
v šťastí a vo snoch v ktorých žili
tí, ktorí to dokázali
Sám vysoko nad všemi
a vzdálený tak.
Že pocity i vjemy,
mají jiný spád.
Tak jiný než ostatní,
miSTo trestu však.
Našel, co mnozí hledají.
Má svůj život RÁD. :-) ;-)
**Moc hezké Davide
05.01.2020 15:59:38 | jenommarie
Ďakujem Marie :) teší ma, že som Vás mohol inšpirovať k tak poetickému komentáru :D nádherne :)
05.01.2020 20:20:53 | Dávid