Anotace: Inspirováno včerejší básní od Frráčka, která mě zavítat, do rybí říše navnadila. :-)
*
Ryba
~~~~
Odrazem ve vodní hladině
leskne se cosi.
Podobá se to šupině,
co ryba nosí.
A je to hodně zářivé,
nebude jenom jedna.
Není to odrazem na vodě,
rybou,
co září
ze dna.
Očka má jako dva talíře,
kabátek samou šupinku.
Vypadá jako ze zlata
a špulí svou němou pusinku.
Kmitají prsní ploutvičky,
přesto na místě stojí.
Vodoměrka kreslí své osmičky,
ryba se pohnout bojí.
Pod hladinou, kde má svůj klid
a svojí domovinu.
Tam na dně,
v bahnu se třít,
šupinou o šupinu.
I ryba si umí žít.
A já
si vždy,
u vody odpočinu.
Pěkná, tak nějak veselá...moc se mi líbí :-)
07.01.2020 22:43:53 | Jaruška
když šupinka se tře o šupinku-takové rybí milování má na svědomí novou vodní kalupinku****:-D*
07.01.2020 10:43:42 | Frr
Je to rybí říše,
vše se děje tiše
a Frr si u vody,
leží na svém břiše.
Kapr mu zatančí,
pozdrav nad hladinou,
obratem s cákanci,
mizí zpět
za svou milou rybou.
**Děkuji TI Frr** :-D ;-)
07.01.2020 11:29:32 | jenommarie