Proč v lidech stále dřímá nenávist?
Proč se jí společně nepokusíme zastavit?
Zkrátka ji v sobě navěky zatavit,
Aby již nikdy nemusela světlo spatřit.
Nač jsou války pro barvu kůže?
Když i světlo bez tmy zářit nemůže,
Ptám se proč muž nemůže milovat muže,
Tak jako děti milují kaluže.
Lidstvo již dlouho tápe po tmě,
A každej z nás se semtam ztratí,
Vždyť se to stává i mě,
Nikdo nejsme svatí.
Matka, otec nebo i bratr,
Každý máme někoho v srdci,
Díky komuž nepůjdeme za katr,
I kdyby nás žrali vlci.
Síla dřímá v pevné rodině,
Tak jako u stromů v kořenech,
V té která ti vždy slzy umyje,
Hledejme inspiraci právě ve stromech.
Velmi pěkná-hlavně ta poslední sloka mě opravdu oslovila.
Ráda dávám....ST...
01.04.2020 23:15:49 | Jaruška
Omlouvám se ST jsem chtěla dát, tak třeba příště.
Nenávist obejít a nebojovat s ní. Pěkná báseň ;-)
10.01.2020 22:30:28 | jenommarie