Topíme ľady
moja drahá Lady
spájajú nás pády
aj keď spadli sme obaja z inej výšky
zostrelený urážkami
na tej púšti hľadal som zvyšky
ale supy!
tam boli vždy prví
supy!
aj nad mojou hlavou krúžili
tí supy!
pred tým ako tú dýku do chrbta bodnú
chrlia okolo seba tie presladené sľuby
môžu si aj trikrát denne klamstvami umývať zuby
nezbavia sa toho zápachu
ktorý uniká im z huby
A tak pálim tú zápalku
a púšťam ju voľným pádom
do benzínovej cestičky
vedúcej priamo k nim
k tým
čo ukazujú prstom
a snažia sa ponížiť
druhých
ahojte- ale nevrátim sa za vami
nebojte- lebo vyberám si šťastné žiť
A tak žijem
odtiaľ kde ste zastali
ďalej pokračujem
už neblúdim v púšti
začal som vidieť oázu
a od cieľa k cieľu prekračujem
nezastavujem
lebo potrebujem
si tvoriť život spokojný, šťastný a slobodný
ktorý žijem
Nehnevám sa
môžem vám ukázať cestu
ktorá nás doviedla tam kde sme
a ktorá nás dovedie všade kam chceme
ale bude to naša cesta
ktorou budete kráčať
môžete sa ďalej smiať
a snažiť sa ponižovať
nás - ako keď sme boli deti
my sme dávno ďalej a plníme si sny
my - cítime sa ako víťazi
Ale víťazmi sme jedine nad sebou
nie nad vami
s nikým sme nepretekali
len sme kráčali
tou cestou
smiešnou, inou
tou jedinou
ktorú sme videli
pretože sme boli iní
pretože sme nezapadali
dnes vidím že je to tá pravá cesta
a neprejde deň
kedy by som nebol za to všetko vďačný
Za dobré aj zlé...
Za veľké párty
aj dni a noci samotné...
Topíme ľady
moja drahá Lady
viem že nie vždy
si budeme mať čo povedať
začiatky sú vždy najťažšie
ale potom to nebude o veľa ľahšie
avšak stojí to za to
ono to za to skutočne stojí!
použijem jeden z prvých rýmov-
pretože ten kto sa bojí
neznamená to že je slabý
ani zbabelý
topíme ľady
tak utopme všetky predsudky
vážení
"Vidieť v ľuďoch dobro
nie je žiadna slabosť
nie je chyba alebo zlá vec
keď sa rozhodneš niekomu veriť
aj keď ťa možno sklame...
Práve naopak.
V skutočnosti si oveľa odvážnejší
než si možno myslíš..."
Vždycky je třeba vidět to dobro, jelikož nikdo nekráčíme cestu toho druhého, tak nemůžeme vědět příčinu jeho chování. Pravda je, že si někteří uvědomí a někteří ne, ale to už je také každého volba. Hezká báseň Davide, zase o sebevědomí a vzrůSTu. :-) ;-)
22.01.2020 20:39:41 | jenommarie
Je pravda, že posledné dni píšem o sebavedomí :) je to tým, že často premýšľam nad cestou od detstva, nad tým čo som si vypočul a čo sa dialo, nad cestou k dnešnému dňu a nad tým, čo ma ešte čaká :D teší ma, že sa ti báseň páči :) ďakujem ti Marie :)
22.01.2020 22:38:50 | Dávid
Děkuji TI Davide, je dobře, že píšeš ty povzbuzující. Kdo si přišel nějaký ten boj a dokázal se posunout, umí ta slova předat mnohem více. Hezký a pohodový den TI přeji. ;-)*
23.01.2020 08:22:54 | jenommarie