Klamal by som keby vravím
že nechýbajú mi naše dni
zrejme mi stále na tebe záleží
učím sa byť spokojný
vďačný aj keď prvý alebo posledný
klamal by som keby vravím
že som odchádzal rád,
že som potreboval oddych
oh, tie dni vráť
spomienky mi vráť
bojím sa zabúdať
bojím sa že stíchne orchester
chodník plný tiel
prosím hýbte sa,
prosím vstaňte
z toho chodníka
prosím dýchajte,
prosím ešte žite
a daj nám ešte čas
daj nám ešte čas...
Klamal by som sám seba
keby čakám druhú šancu
klamal by som
a to robiť nechcem
nechcel som odísť,
nechcel som ťa nechať samú
nechcel som zradiť
tvoju dôveru
sklamal som sa
sám v sebe
Klamal by som
keby poviem že mi je to jedno
bolo to dávno
ale tieto slová
som doteraz nemal odvahu vysloviť
bolo to dávno
dnes si šťastná a som šťastný aj ja
keď ťa vidím smiať
prosím ťa opätuj mi pohľad
slová niekedy klamú ale oči nie
je v nich niečo,
čo sa nikdy nestratí v tme...
Klamal by som
keby poviem že neverím
na tú budúcnosť ktorú sme chceli
nebude spoločná
ale bude radostná
klamal by som
keby poviem že neverím
pretože verím
a stále to cítim,
stále to vidím
pred sebou
rozžiarili sme si oblohu
a ona už žiariť neprestane
ah tie priania pod hviezdou,
ah, tie dotyky milencov
aj kvôli tebe stále verím na šťastie
klamal by som keby poviem
že je táto báseň poslednou...
Použitie slova keby s divným tvarom slovesa mi veľmi kazí pocit z básne
Myslím, si, že správne by tam malo byť:
Klamal by som, keby som vravel, že ...
Klamal by som, keby som čakal ...
Klamal by som, keby som povedal ...
A podľa môjho uhlu pohľadu, alebo tam vôbec nedávať čiarky, alebo (čo by som uvítala viac) ich dát všade kde majú byť ...
26.01.2020 17:48:33 | Romana Šamanka Ladyloba
Veľmi si vážim Váš názor :) ďakujem Vám :) moje básne sú písané rytmom, ktorý pri písaní cítim. Máte pravdu, že nedávam pozor na gramatiku ale väčšina básní sú písané doslova tak, ako som to v danú chvíľu cítil. Nemením ich, neupravujem. Len mizivé percento básni prešlo nejakou úpravou. Väčšina je písaná tak, ako som to cítil so slovami, ktoré mi bez premýšľania prišli samé na rozum. Radšej ich ponechám gramaticky nesprávne akoby som mal do nich zasahovať :)
27.01.2020 16:59:39 | Dávid
Báseň je velmi pěkná a já jsem ráda, že ,, klamal by jsi."...kdyby .-)Hvězda Ti Davide bude svítit stále a já Ti to moc přeji.
25.01.2020 23:07:28 | Jaruška
Ďakujem ti Jarka :) hviezda bude svietiť aj tebe, aj každému, kto ich nezačne ignorovať a zabúdať, že existujú :)
27.01.2020 17:04:29 | Dávid
Krásná výpověď pocitů. Když je možnost mít milovaného člověka v životě, ať už jakkoli, je to štěstí. Člověk musí dostat tu sílu, aby to uměl posunout jinam a těžit z toho jen to pěkné. ;-) ^ST^
25.01.2020 00:05:20 | jenommarie