Jablonečtí rodáci

Jablonečtí rodáci

Anotace: Báseň o Jabloneckých rodácích

Sbírka: Skleněný déšť (výbor)

My jsme Jablonečtí rodáci,
když Jizerské hory nás kojí
nejsme však žádní chudáci
a severní Čechy lidi spojí

Všem rodákům z Jizerských hor
chtěl bych do jednoho říci,
aby nebáli se nastavit svůj vzdor
a vykvetla jim růže na líci

My jsme zrození z vod Nisy,
kde v Jizerkách dlouhé bývají zimy
kdo nezná zdejší kraj, toho křísí,
ale přesto jsem rád mezi svými

Jablonečtí rodáci,rodačky,
jsem teď jedním z vás
zanechte nářky a plačky
a pojďme se radovat zas
Autor Petr27, 02.02.2020
Přečteno 347x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel