Nemám ti za zlé
že si teraz s ním
nemám ti za zlé
tiež nezachytávam ten dym
po našom vzťahu vyhorenom
srdce sa lieči
srdce sa lieči
už nevidím ho v každom zranenom
nepotrebujem titul pred menom aj za menom
nepotrebujem diplomy
ani dve vysoké školy
tam ťa nenaučia naozaj liečiť
ja som vďačný že dokážem cítiť
učím sa žiť
ja stále učím sa žiť
učím sa
celý život
chápať
v živote neplatia poučky
nie si lepší človek len preto
lebo si dostával samé jednotky
učím sa
lepšiť
nemám ti to za zlé
každý má právo rozhodnúť sa ako chce žiť
Nemám vám to za zlé
nie, nemám vám to za zlé
robili ste čo ste považovali za vhodné
nemám vám to za zlé
nie, nemám vám to za zlé
lebo dnes lietam si slobodne...
Nemám ti to za zlé
ubližoval si,
ponižoval si
nie nemám ti to za zlé
možno si už dospel
a chápeš
ako hlúpy si bol
ale možno nie
v tom prípade mi ťa je ľúto
jedného dňa zistíme
že to čo sa blyští nemusí byť zlato
Nemám vám za zlé základnú školu
ani šikanu, ktorú
ste využívali ako horľavinu
na pálenie pomyselných krídel
ktoré každý človek má
každý človek má
právo letieť si kam ho srdce láka
nemám vám to za zlé
ale radšej si dajte bacha...
Ako vidíš svet
taký sa okolo teba tvorí
nemusíš byť princezná na nádvorí
za hradbami
začína krajina
neboj sa zašpiniť si ruky
tie sa umyjú
neboj sa pomôcť
pretože výčitky sa nezmyjú
prehovor svojim hlasom
nie hlasom niekoho iného
pretože chcem spoznať teba
nie postavu na ktorú sa hráš
chcem spoznať tvoje názory, tvoje sny
vyhráš, vyhráš keď vytrváš
Nemám vám to za zlé
nie, nemám vám to za zlé
robili ste čo ste považovali za vhodné
nemám vám to za zlé
nie, nemám vám to za zlé
lebo dnes lietam si slobodne
nezabudni že nie ony ale ty si ten
kto o sebe rozhodne
ty si ten
kto o sebe rozhodne...
Davi, tato Tvá báseň mě velmi oslovila.
Před pár lety jsem vedla rozhovor se svým synem, který se shodou okolností jmenuje stejně jako Ty. Náš rozhovor se dost podobal tomu, o čem vyprávíš ve své básni.A nakonec mi syn řekl větu, kterou nikdy nezapomenu : ,,mami, děkujem Ti ta vše, co jsi pro mě udělala." Dnes je dospělý, ale já vím, že jeho kořeny jsou pevné a hluboko.
Davi, buď stále takový, jakým jsi. Mladý muž, se srdcem na dlani.Velmi, opravdu velmi ráda dávám..ST..
04.02.2020 23:13:08 | Jaruška
Ďakujem ti :) ďakujem, že si sa aj podelila s tak nádhernou spomienkou :)
06.02.2020 18:11:19 | Dávid
VyroSTl jsi v silnějšího jedince a to je to hlavní.
Jsi svůj a sám sebou a umíš se těšit ze všeho, odpouštět a vidět víc, než jiní a v tom jsi silný. To je moc dobře.
Moc hezky jsi to napsal.
^ST^ jdi svojí cestou a neměň se.;-)*
04.02.2020 22:22:23 | jenommarie