Někdy si pískám
Někdy si pískám, jindy pláču,
někdy si stýskám, jindy skáču.
Sem tam je dobře a občas zle,
radost i hoře, všechno chce své.
Bez smutku radost nefunguje,
neštěstí, štěstí, kolem tu je.
Jak bratr a sestra spolu jdou,
někdy mně srazí, tu pomůžou.
Život a smrt, všechno jde dál,
nemůžu utéct, za co bych stál.
Osudu křivdím, píšu jej sám,
v zrcadle vidím, kdy jsem si lhal.
Dál jen dál musím po cestách svých,
dál jen dál, než se den zešeří.
Stále na nohou a stát zpříma,
prát se se zlobou, která dřímá.
Proti zdi hlavou, bolí to moc,
nechci být stranou, den ani noc.
Jsem jeden z davu, snad vyčnívám,
výkřikům strachu se nevzdávám.
Někdy si pískám, jindy pláču,
někdy si stýskám, jindy skáču.
Sem tam je dobře a občas zle,
radost i hoře, všechno chce své.
nějak tomu chybí šmrnc, ač jednoduchost myšlenky je zpracovaná dobře - možná je to zbytečně dlouhé, zbytečně moc slov
07.02.2020 20:11:56 | F.Jelen