Anotace: Úplně si představuju, jak by to zpíval Johnny Cash, nebo aspoň Pavel Bobek:))
Letní nocí přiopilí
Každou chvíli políbili
Holky co šly tehdá s náma
Odhodlaně do neznáma
Já a Ondra jsme se smáli
Zpívali z plných sil
Cítili se noci králi
Tehdy se život žil
Odešel jsem dělat školu
Nebyli jsme často spolu
V očích měl vzdor taky smutek
Z každé práce brzo utek
Potom zase po promoci
Zpátky v městě jsem se ocit
Rozvedený celkem chlastal
I tak jsem se ho vždy zastal
Vzpomínal jsem jak
Já a Ondra jsme se smáli
Zpívali z plných sil
Cítili se noci králi
Tehdy se život žil
Měl jsem ženu taky děti
On furt svoje zlé prokletí
Špatná játra asi dluhy
Pod očima velké kruhy
Mládí dal jsem dávno vale
Byl jsem doktor ve špitále
Dny tak stejné noci chladné
O něm dlouho zprávy žádné
Vzpomínal jsem jak
Já a Ondra jsme se smáli
Zpívali z plných sil
Cítili se noci králi
Tehdy se život žil
Měl jsem službu tehdy z rána
Dost to pro mě byla rána
Přivezli ho bez života
Nechtěl jsem jen nechat to tak
Svůj boj prohrál dávno asi
Jeho život neměl krásy
Zákonitě přišla zkáza
Pomoct jsem mu nedokázal
Občas zajdu si k pomníčku
Zapalím mu tiše svíčku
Život plyne vcelku fádně
Kamaráde pomož zas mě
Vzpomínám jak
My dva spolu jsme se smáli
Zpívali z plných sil
Cítili se noci králi
Tehdy se život žil...
Škoda každého dobrého člověka a kamaráda ještě více. Hezky napsaná věnovaná báseň. ^ST^ ;-)
08.02.2020 12:28:29 | jenommarie