Voda
Máloco nás udržuje více při životě,
bez optání udržuje nás v čistotě.
Umí brát ale i dávat, smutek i radost.
Přitom fascinuje nás její ladnost.
Má několik dobře známých tváří.
Jedna sama snad i kovy rozzáří,
druhá naše kroky postupně zastaví,
třetí odráží z povrchu úsměv laskavý.
Donutí rostlinu vyrůst, ale i utopit.
Rozemele úrodu nebo sama nechá uchopit.
Záleží na dohodě lidské s přírodou,
voda dokáže být matičkou ochotnou.
Pokud se lidé rozhodnou podvést matičku,
nemusí nám poskytnout jedinou kapičku.
Přečteno 180x
Tipy 5
Poslední tipující: Vydima27, Kapka, Iva Husárková, jenommarie
Komentáře (3)
Komentujících (3)