Budem sa brániť
ruku nepodá mi
keď zatvoria sa v nebi brány
ale aspoň nazriem
do tvojich očí
nemysli si že zabudnem
ale možno, možno ucítim mier
keď vás opäť stretnem
a spoznáme sa hneď
veď aj tak všetkých chránil
ten istý zázračný svet
Nestíchnu
moje pery
nevyschnú
posledné slzy
vryté do srdca
a nebudú
chutiť smútkom
ale šťastím
predsa život je krásny
keď sa naučíme kráčať
rytmom vlastným
Pred nebeskou bránou
budem kričať vaše mená
aby hrdí svätí vedeli
že opúšťam poklad ktorý nemá
finančnú hodnotu
a napriek tomu
je najvzácnejší
pred nebeskou bránou
rozbúrim moria
a ukážem šou
možno konečne nájdem mesiac
aj keď vládne nov
pred nebeskou bránou
budem myslieť na vaše tváre,
váš úsmev a vďačnosť
ktorú kvôli vám cítim
a budem dúfať že viete
ako ťažko sa odchádza
a to aj keď vás samých nikdy nenechám
nedopustím aby niekto z vás zostal sám
pred nebeskou bránou
až tam sa rozhodnem
či ich brány nestrhnem
život je nádherný, viem
preto za každý deň ďakujem
a nádych, každý nádych milujem...
Davide velmi pěkná a citlivě napsaná báseň.Hlavně ty poslední 3 řádky mně velmi oslovily, neboť i já to tak cítím.
Ráda dávám ST a děkuji za pěkný zážitek při čtení Tvé básně.
07.03.2020 21:02:20 | Jaruška
Ďakujem ti Jarka :) vážim si, že ťa moje slová oslovili :) veľa to pre mňa znamená :)
07.03.2020 21:25:46 | Dávid
Dny které sečteny budou,
tam před nebeskou bránou,
ti, co mají dusi čistou,
řeknou jen, tiše nejbližším, na shledanou."ST"
~~~~~~~~~~~~
;-) hezká Davide
Dlouho jsi tu nebyl :-D :-)
Hezkou neděli TI přeji
29.02.2020 19:47:31 | jenommarie
Ďakujem ti Marie :) a ďakujem aj za milé privítanie :D dlho som tu nebol lebo som si vzal veľa povinností :D nie je to zlé. Projekt na ktorom pracujeme ma napĺňa obrovskou radosťou :) len si teraz vyžaduje kopec času akoby to bolo dieťa :D síce teraz píšem pomenej, vždy si tu rád prečítam krásne diela :)
29.02.2020 23:57:52 | Dávid
Děkuji TI Davide, jsem moc ráda, že se ti daří a těší tě tvá práce a naplňuje, to je důležité, i já to tak mam. Tak hodně štěstí a ať ti vše vychází co nejlépe. Zase se budu těšit na další tvojí báseň. ;-)
01.03.2020 00:03:15 | jenommarie