Bezzubá ústa a hlava bez vlasů,
co dávno nesní o kráse Pegasů,
dřív orel noci, dnes číslo bez jména,
jen jedno zbylo - hlasitá siréna.
Dřív na ní vstával a used v kokpitu,
dnes končí šichtu. I dnes však velí tu,
lampasák s prýmky, byť dnes je od vnitra,
jen šetřit síly, šetřit je na zítra.
Dřív rozkaz plnil, s halasným: "Really sir!"
Dnes tiše mumlá: "Jenom se neposer!",
dřív hrdý pilot, dnes čeká na pohov,
a kdesi za zdí, cedule ... "Jáchymov".
Tak tohle je tedy síla. Ale skvělé - dávám ST a k tomu pozdrav z Prahy. Daniela
10.03.2020 11:43:02 | danaska