Něčí životy
Anotace: Báseň o proměnách života v porovnání s dynamikou vody
Něčí život je tuze dravý,
jako když splavy hučí
nic cennějšího,než člověk zdravý
ve kterém srdce pučí
Něčí život je tuze vlažný
jako ze studánky pramínek
jeho výraz je vždy vážný
a v srdci žhne malý plamínek
Něčí život proudí jako řeka
jež občas vylije se z koryta
prostě jak člověk někdy čeká
ačkoliv to není jeho priorita
Udržujme životy v rozumné míře
ať nevyschnou, ať neprotrhnou hráz
snad ponesou jej pevné pilíře
aby nezřítily se v hlubokou sráz
Přečteno 306x
Tipy 7
Poslední tipující: Amiradi, Jeněcovevzduchukrásného, Dobrodějka, Kapka, jenommarie
Komentáře (6)
Komentujících (4)