Byl jednou pan Thonet
Začal kdysi od nuly
Pak se věci ohnuly
Věnujme mu sonet
Rozuměl si s židlí
Měl on skvělou nabídku
Ohnutého nábytku
Dlouho v zemi si dlí
Ale židle dál si žijí
Jsou to skvosty galerií
Sedám na nich s vínem
Slouží zdobí a je
v nich i něco z kraje
kdesi pod Hostýnem