Kolotoč země
Anotace: Země a život je jako kotoč (volný verš)
Země jako vesmírný kolotoč
co se točí bez ustání
kolem centrální hvězdy
reflektor slunce ozařuje atrakci
na které se můžem točit
za libovolné vstupné
Z kolotoče Země
ale nemůžem vystoupit
leda za cenu své smrti!
Slyšíme z okolí melodii
jako když tlampače hrají
na pouti veselé písně
Občas je nám z ní
do smíchu, jindy do pláče
někdy se z atrakce pozvracíme
každý je na kolotoč zván
klidně od narození po stáří
a je jenom na nás
jak dlouho se povozíme
Přečteno 326x
Tipy 9
Poslední tipující: Amiradi, šerý, Amonasr, jenommarie, JC senior
Komentáře (4)
Komentujících (3)