Na troskách života
Anotace: O křehkém životě a naději ( psáno volným veršem
Na troskách života
zůstal jsem nehybně ležet
život byl kdysi
honosný zámek
v něm teď
všude pobíhají krysy
na postelích
s nebesy
baldachýn překryl oblohu
modrým přelivem
poněvadž někdy jí
rostou šediny když
se zatáhne
V závěji sutin ležím
život křehký jak domeček
z karet
tělem projel blesk bolesti
když ze skráně
stéka potůček krve
ani ta nejlepší medicína
mi nedokáže pomoci
Nezbyde tak nic jiného
než vstát špínu smýt
rány ošetřím si
v alkoholu
a pak pomalu z těch sutin
vystavět nový život
který podobal by se zámku
Přečteno 306x
Tipy 7
Poslední tipující: Amiradi, Roser, Dobrodějka, jenommarie, Amonasr
Komentáře (7)
Komentujících (4)