Na cestě do práce
Anotace: Báseň o jedné obyč.cestě do zaměstnání psáno volným veršem
Je potemnělé ráno
a já spěchám
do práce
Jedna hubená lampa
světlo hází
Na chodník s vlhkým
listím
sedím ve vlaku
jenž řinčí
Na celé ocelové kolo
jede vlak
tma strhla černý závěs
a já na nebi uviděl
hořet červánky
asi brzo vyjde
slunce lány pozlatit
mojí dívku
za sklem vyhlížím
a dlaní otírám
orosené okénko
Poslední krajíc
měsíce zbyl
než ho úsvit přijde posnídat
Přečteno 335x
Tipy 7
Poslední tipující: Amiradi, Dobrodějka, vlnka, jenommarie, Roser
Komentáře (4)
Komentujících (3)