Kápo soumrak zahnal červánky do cel
A slunce po šichtě někam zapadlo
Černá němá tma je chladná jak ocel
Když Charón rutinně bere za pádlo
***
Luna koupe se v cizím svitu
A hleď! Ještě to dává na odiv
Nahá mořem tmy pluje si tu
Zajde! A pak se znova narodí
***
Břeskně zas rozbřesklo se nad břízami
Až z toho píchlo kdesi
Co dnešek? Spolu? Nebo zase sami?
Těšit se? Nebo děsit?
Hezká...
Slunce již vyšlo nad obzorem, nový den je tu. Každý může být dobrým vzorem a potěšit naší planetu.
02.04.2020 08:45:43 | Dobrodějka
Škoda, že to rýmuješ, bylo by to hezký i jako volné rýmy :)))))))))) Moc pěkný, ST
02.04.2020 08:42:17 | praetorian