hle člověk
a my
zapomněli
na jedno ráno
i když jsme se káli
nesčíslněkrát
do ticha vzývali
máří magdaléno!
ozvěnou vracela se
samota
prázdný hrob mlčel
nevydal hlasu
naděje udusaná
pod kopyty stád
to my zapomněli
rozestřenou lásku
jitra uvítat
zní z dáli podkova
dotýká se mraků
jiskrnná záře
kreslí na omak
snad dohlédneme ještě
nabízenou spásu
toho jenž za nás
přišel umírat
hle člověk
a my
zapomněli
na jedno ráno
i když jsme se káli
nesčíslněkrát