Jedna, druhá, třetí, čtvrtá
chundelatá ovečka
jak vůbec může někdo pozřít
tak milého tvorečka?
Pátá, šestá, sedmá, osmá
jsou tady i jehňátka
čím pohostím já zítra hosty
když krávy nejí ani prasátka?
Devět, deset, jedenáct
vždyť znám je z mnoha večírků
na salát je neužije
nejradši maj pečínku.
Dvanáct, třináct, a tak dále
kdepak drůbež, nebo ryby, to bych mohl urazit
česnek mám i rozmarýn
jen soudek musím narazit
Jedna, druhá, třetí, čtvrtá
chundelatá ovečka
páni, jak mě se sbíhaj sliny
na pečeného skopečka.