Už nestačia sladké sľuby
nie, nemám záujem balamutiť hlavy
že som ten pravý pre baby
ktoré hľadajú
to čo si nuly rozprávajú
ale činy neprichádzajú
nie, ony nemeškajú
ony ani nenastúpili
na ten vlak úprimný
Už je to o inom
nie, toto pre mňa nie je práca
je to hobby
ale je to krása
keď mi to hobby zarobí
viac než tá práca
nie, nie je to o peňazí
ten kto túži len po majetkoch
celý sen si kazí
je to o inom a ten kto to nepochopí
obávam sa že nikdy nezarobí
najväčšie bohatstvo je v každom z nás
my sme tými tvorcami
neradím ti do cesty hodiť sa mi
choď radšej svojou za tvojimi snami
Píšem pre všetkých
pre toho
kto je aj mojim amatérskym básňam
naklonený
ale aj pre rozhorčeného kritika
ktorý sa na ostatných menách len vozí
prepáčte ale asi zostane sklamaný
každý kto sa snaží ale aj tak ma neurazí
Už je to o inom
život neberiem tak vážne
ale s humorom
rád hovorím
že nejde o to vyzerať normálne
ale cítiť sa šťastne
už je to o inom
som vďačný za každú chvíľu
s ľuďmi kvôli ktorým cítim
že som ešte stále nezabudol milovať
prosím daj mi pokoj s tým
že svet vidíš len čierny a biely
lebo ja tých farieb vidím viac
nedokážeš ma presvedčiť
že len tvoja pravda je pravdou
ani moja nie je pre každého tou správnou
jedine čo máme my dvaja spoločné
je že každý musí prejsť svojou voľbou
Už je to o inom
túžim byť skvelým otcom
ktorý s vami zostane
a som vďačný že môžem byť synom
už je to o inom
myseľ nekŕmim len flámami
a baliacimi frázami
chcem dokázať viac
a viem že život po ktorom túžim
mi ide naproti
a že je už veľmi, veľmi blízko
tak pochop, že už to chce progres, už je to o inom
lebo ten život sa mení veľmi rýchlo...
Dávide, tak moc mi mluvíš z duše až jsem u toho uronila slzu ;-) Báječné dílko s tolika pravdami :-)
25.04.2020 08:30:12 | Majda
V životě najít směr a být šťastný. To je to, co chce každý;-). "ST"
11.04.2020 19:15:39 | jenommarie