**
Kdysi jsem miloval
kdysi jsem litoval
bez dát a má dáti
Kdysi jsem miloval
srdcehry piloval
sledoval jak měsíc svítí...
Vražedkyně
jejíž srdce je černá jáma bezedná
Chtěla
abych padal, se hádal, věřil, že ta jáma je světelná...
*
Dát a má dáti
dech se mi krátí
studený, prosím o rozehřátí
**
Dát a má dáti
na kůži se mi lepí
přes tisíce srdcí
starým ohněm už nezatopím..
Jako když těžkne nebe
jako když sněží
stojím u hrobu lásky
a nikdo tam neleží...
Přes to tam házím květiny
pro každou touhu záhadnou
však rozdrobí se v popel
ještě než dolu dopadnou.
Běžte se bodnout s tím dát a má dáti
i kdyby byla marná snaha
Když lidi rostou, nevědomky platí
za každé dílo láskovraha ...