Nekonečná krajina plná fascinujúcej zvery,
Čo v stotinách sekundy stvorili neurotransmitery.
Drzo a bez opýtania,
Maľuje realitu Tvojho diania.
Filtrom aktuálnej emócie ohýba fakty,
Nazdávaš sa, že odhalíš jej algoritmy,
No na to si krátky.
Je divoká, bystrá a krásna
Ale i krutá, násilná, vážna.
Submisívna rola je Ti od počiatku daná,
Na tom, čo vníma ONA Tvoj svet stojí i padá.
Z nerovného vzťahu ego únik hľadá,
Ostaň, si jediný, koho má rada.
Čím skôr si obľúbiš jej života projekciu,
Oceníš originalitu a hravosť,
S pokorou zmieriš sa s tým, že nepoznáš realitu,
Máš garantovanú radosť.