Zatmění srpku měsíce,
skrytého v látce,
nezáří, ale věřím že
svého má vládce.
Vidoucí hvězdy promluví.
Překrásně – smutně.
Řeknou vše strachem potulný…,
hvězdičky mrtvé.
Čištěné prsty měsíce
dotknou se vazby,
aby se mohl z věznice
odpoutat – navždy!
Mě ta první zaujala nejvíc, pak je to hezké ale pořád ve stínu první sloky. Povedené dílko.
29.04.2020 08:05:41 | petrzal
Děkuji za návštěvu, to mě ani nenapadlo, já jsem to bral jako celek, který má utvářet celý obraz básně.
29.04.2020 16:08:50 | Xardas
Napínavé, ještě že se to povedlo a krásně svítí. Pěkná báseň ;-) "ST"
28.04.2020 22:28:12 | jenommarie