Jak mám žít s iluzí,
nebrat si denně
od ní infůzi?
Iluzí plní se
sny, zvyky,
chorobné návyky
Iluze podplácí slovem,
úsměvem, pohledem,
dotekem, vjemem
Toxická náděj vsází
na jednu trofej
přítomnost,
chce nový oblek
Být moderní, in, love,
chce projít vším,
chce udělat dojem
Z luxusu utkala fáč,
pod ním to bolí,
samotářům vzala čas,
milencům na skle strojí
Proč darovat si jména
když láska prošla kastrací
Proč marně něco hledat
když to, co máme, nestačí
Iluze, bolí víc,
než svatá pravda
nechce vidět to,
že srdce milenců
už dávno zchladla
Vidíme to dnes a denně, iluzemi, kdekdo žije. Je to jejich denní příjem. Výborně jsi sepsala společenský zlo/zvyk. ;-)"ST"
29.04.2020 23:05:52 | jenommarie