Prečo veci na ktorých záležalo
strácajú zrazu zmysel
z jasnej oblohy sa rozpršalo
a táto cesta viac nemá svoj cieľ
na zem spadol chlad z ocele a pršať ešte stále neprestalo
Po východe slnka zabúdam
kam som mieril pred tým ako som zatvoril oči
oslepený svetlami sa prebúdzam
po tom čo spravím krok a moja postava z útesu skočí
na posteľ padli tiene a ja dúfam, dúfam že nie som sám...
Prečo nehľadám to čo neviem nájsť
a pátram po všetkom čo mám denne pred očami
ako ďaleko to nechám zájsť
som stratený a sprevádzaný falošnými žiarami
unášaný dotykmi a tvojimi perami...
Kde sa skryli všetky stratené slzy??
Keď sa všetko navôkol začalo meniť
tak ľahko sme sa rozdelili a veľmi ma to mrzí
nedokázal som viac k tebe mieriť...
Kde sa skryli tie stratené slzy??
Neviem nájsť svoju cestu do bezpečia
prehrabávam trosky a hľadám, hľadám čo zostalo z múzy
ktorá náhle odišla bez tichého rozlúčenia...
Prečo veci na ktorých záležalo
stratili dávno zmysel
z jasnej oblohy sa rozpršalo
a táto cesta viac nemá svoj cieľ
na zem spadol chlad z ocele a pršať už nikdy neprestalo...
Kam sa podeli
tie stratené slzy??
Kam sa podeli??
Veľmi ma to mrzí
ako som sa nechal zmeniť
chcem byť ten kto pred tým
bez svojej múzy ďalšiu noc nespím
a mám strach, strach, že kráčam so srdcom prázdnym
So srdcom prázdnym...
spomienka na zbierku Vyryté do dreva
Davi opět krásná a citová.VZPOMÍNKY NÁM ZŮSTANOU, ty nikdy nezmizí. Ale člověk jde dál s odhodláním, že vše bude jiné. Jen srdce nesmí zůstat prázdné, to se jen v tu danou chvíli zdá. Potom přijde nový okamžik a srdíčko se rozbuší :-))))Tak je to v našem Životě dané.Važme si všeho a ono se to vytříbí samo.
05.05.2020 13:31:44 | Jaruška
Spomienky na zbierku sú nádherne :) spomienky na dôvod napísania tejto básni už nie ale po dvoch rokoch už viem, že srdce prázdne nezostalo. Ďakujem ti Jaruš :)
05.05.2020 19:01:11 | Dávid
Dávid, ještě se určitě vrátím! :-) Prozatím mi z toho buší srdce....ST*
03.05.2020 07:44:36 | Majda
Někdy si člověk zkrátka jen potřebuje odpočinout a nabrat nové síly. I ty cesty se uprostřed můžou trochu změnit a je to tak naprosto v pořádku, zachovat klid a držet si pohodu, to je to, co je potřeba. "ST" není kam pospíchat;-)
02.05.2020 21:27:20 | jenommarie