Rozpadnu se
v kusy kosé.
Vypařím se jako
mýty v mlze.
Dones svíci
ještě bude svítit.
Dones konec
jako zvonec.
Ptal se koho
čeho a s kým
čím, o kom očem.
Vráska ve mne
prý se utvrdila.
Je tam už prý
jako doma, taká
zcela nová, že
prý říká si Nina.
Den se stal
prý už vstal.
Celý svěží
někam běží.
Útok na mou
celistvost. Granát
hodil, masakr tak
vehementně zplodil.
Výbuch se pak
stal. Tlakovou
vlnu sebou vzal.
Hodil se mnou
tebou, taky s ní.
I když jsme tak
odlišní. Střepiny
do masa se zaryly.
Mrtvý lidi kdo je
vidí. No přeci ještě
ti tak docela ještě, živý.
Jsem tam odpudivý,
do krve zabalený.
Sirény, už je slyším
volume do leva, tak
je možná ztiším.
Probuzený zpitomělý
tělo bolí, pohnu nepohnu
čím, že prý už nemohu. Už
to nemám, ptám se co
už není. Dolu se podívám
nic tam není, zdá se něco chybý. To
jsou chyby. Jen hnusný pahýl, na
mne civí.