nepotěžkané jarní ticho
s deštníkem v odpadkovém koši rozbitém na protest
Někdo před ránem začal nenávidět
trhánky oblohy - poloviční obloha pro děti s nedospánky
a na rozcestí nebe hranice růžových smetan
napichované o hroty kostelů a natahovány k vyšňoření
kontury předslunečních výsostí
na místech na počkání
pouze ten kdo čeká správně
jejich lhůtu zastihne