Nad rakví básníka
Nad rakví básníka
hlavu svou skláním
abych se poklonil
tolika krásným básním
Krásné dívky za rakví jdou
od kostela,k prázdnému hrobu
při pohledu na tvář bledou,
jež zčásti ztrácí lidskou podobu
Horké krůpěje polykají stěží
sotva spustila muzika tklivá
a umíráček zaduněl z věží
jen anděl z mraků se dívá
Andělem se básník stává
když keře šeříků vykvetou
než naplní se údolí slzavá
a nebe od mraků zametou
Přečteno 282x
Tipy 4
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie
Komentáře (3)
Komentujících (2)