Kosa a hrábě
Anotace: Vše patří k něčemu/někomu
jsou-li kosa a hrábě
náčiní k těžké dřině
leží dědek na bábě
přímo v jejím klíně
Jsou-li mysl a duše
jako dvě spojené nádoby
ač ženy jsou z Venuše
muži pláčou jim nad hroby
Jsou-li stromy a dřevo
jakoby z jednoho těla
potřebují z lesa převoz
a obloha se zatím tměla
Jsou-li koně a pluh
zapotřebí na poli
zůstane-li v obilí kruh
přijde i sedlák o holi
Přečteno 275x
Tipy 5
Poslední tipující: Pétík, Guldrun, jenommarie, Akrij8, Frr
Komentáře (2)
Komentujících (2)