Vyhlížím roky jak přátele
Nikdy jich nebudu míti dosti
Budoucnost je krásná neznámá
Jdu za ní kamsi do neznáma
Na prahu života - té radosti
Odhodlán vcházím rád a směle!
Další rok mi utek - zbabělec!
Válí se v náručí minulosti
Zneužit tou děvkou času byl
Stejný jak ostatní - zas ubyl
Na prahu hřbitova bolí kosti
Přes mříž když nahlížím nesměle