Nemoc
Hlemýžď místo tvárné ulity má
unavenou kovadlinu.
V zrcadle je solí pokřivená,
tvořící mu podlitinu.
Zkroutila se v zpopelněnou přímku
prokousanou vnitřkem země.
Říkají mu; „nevidomí snílku,
vzdaluješ se příliš k sobě.“
Hlučně samotní si tichem v kotci,
kde si králík hloubí noru.
Zpovídat se doktoru chce - otci.
Nemocní jsme jenom spolu.
Ve vztazích to tak bývá..někdy se navzájem dusí.. dobrá přirovnání;-)
06.06.2020 10:27:46 | jenommarie