Hračky vytahat, plyšáky roztrhat.
Pokoj uklidit, panenkou zamrkat.
Touha dětská slábne v naší mysli,
však i doby stáří hravost nesli.
Kopnutí do nesmyslu i dnes těší,
cesta dírkou klíčovou zdá se těžší.
Časy hraní skončily úderem dospělosti,
termíny úkolů krátí se ve smělosti.
Dítě může staré cítit se, stařec mladým.
Autíčko a princezna v srdci chladným.
Povinnosti budoucí někdy tě vyděsí,
proto udělej si místo na dětství.