Jak zní spěch. Je
ho někdy slyšet lpět.
Je slyšet někdy
ho trpět. Je slyšet
svět když je v
rozpacích. Nu třeba
když cestuje na tancích
a rozdává smrt, furt.
Je nutnost daná, nebo je
už takhle potrhaná.
Spěchám pomalu, když
jdu zrovna pozadu. Letí
míč, chytíš ho dřív, než ho
gravitace utiší. Proč slyším
ticho, když se všichni smějí.
Potí se věrohodná snaha
snažící se o nápravu.
Sníš sen ty asi taky, ale
nevypráví ti své příběhy
každým dnem i nocí. Oslněn
sluncem jsem tak hrozně
a i prudce, tím jasem potřísněn.
Proč jsem takhle každý den plen.
Chodí domov taky někdy ven.
Kde skončí otázka když
je už zodpovězena. Je v
domově dotazů a tam
klade personálu spoustu
odkazů. Tam i nazpátek
prý, stejná cesta je. Nech
mě být, nejsi dítě neptej
se už více.
Dekapitace hlavy
se stala, pak se tomu
kolem dokola furt smála,
jako by byla bez mozku.
Je to možná neb kdo se
ptá z hlavy mu ční sláma.
Napřed skočil z vysoké
budovy, pak ho přejelo
auto a pak ho poobědval
medvěd, na co tedy skonal.
Či jenom po té, velmi
dlouho a nehezky stonal.
Nebo dokonce i umřel a
nějaký obřad smuteční,
se stroze nekolizně, konal.
Dále se pak ptal a ptal
by se i dnes. Jenže spadl
na něj les, nebo vlastně jen
jeden strom a on si jen tak
umřel. Tak potom prý šel
do země v takové dřevěné
krabičce a tam spí vlastně
dodnes. A to proto protože je
zcela a úplně nekonečně,
dokonale mrtvý. A ty se už
na nic neptej, nebo umřeš
stejně, v tom lese a třeba
jsem to byl já. Ale nikdo mně
neviděl, já nikomu nic nepovím.
Nu což by jsi udělal na mém místě
ty, zeptej se temnoty.
Tricepsi líbí se mi :) medvědi a tolik otázek : kde skončí otázka když už je zodpovězena. Nekonečný koloběh...
22.06.2020 02:34:32 | Isla
Temnoto černooká, jak to, že nosíš světlo?
21.06.2020 21:53:50 | Slav Milo