na jaře přišla pod tvé okno srna
vůbec ničemu jsi nerozuměla
stále častěji se vracela
až jsi v jejich očích zahlédla
bělmo
v zimě ses vydala
po jejich stopách
neodradil tě ani mráz
horečnatě jsi vyhlížela
její oči
a ona přišla ... naposled
aby ses směla dotknout
její hebké srsti
cosi ti připomněla
první jarní setkání
ve kterém ti vše vzala
ta vůně jara tě provázela
celým životem
neomylně jsi ji poznávala
v každém novém nadechnutí
to krásný, co NAVŽDY UCHOVÁNO v paměti srdce,nikdy nevybledne ani pod nánosy sterých lavin"světskosti", jimiž nás zimy života hojně zasypávaly...
KRÁSNÁ BÁSEŇ***ST* :-D*
24.06.2020 19:27:21 | Frr
je překrásná s přesahem až až..do znělých končin
24.06.2020 14:34:11 | vojtěška
děkuji, vojtěško ... za její pochopení... uchopení ... úsměv rozednění ... z.
24.06.2020 15:12:23 | zdenka
Některé stopy mají zvláštní význam
a dávají určitá znamení.
Někdy si to i říkám,
že to a to
..s tím a tím, souvisí.
Tajemná až duchovní báseň. ;-) *ST
24.06.2020 00:09:12 | jenommarie
ano ... vše se vším souvisí ... Jménojmen ... pro onu souvislost ... úsměv.z.
24.06.2020 00:58:01 | zdenka