Na síti pavouk se slaňuje,
novou událostí zde panuje.
Mouchy prý již nelétají, plachtí!
Za medem jako vosy se pachtí.
Hrůza v očkách pavoučích vzadu,
jak ochrání děti proti hladu?
Jeden nové kořisti na síť naláká,
druhý zas vrstvu v zásobách střádá.
Chyba stává se u pavouků snadno,
věří všemu ze sítě až na dno.
Zeptat se much či stravu zkoumat?
Raději čekat u další sítě a doufat.