Stratené deti
vráťte sa domov
možno práve on nás zbaví
našich problémov
Beat srdca
počúvaj svoj beat srdca
hrá do tanca
hrá nám do tanca
kráčajme tam
kde nás vábi
dajme mu šancu,
dajme si šancu
a možno sa vráti,
určite sa vráti!
To čo sme stratili
a tak dlho hľadali
Keď ste odišli,
prosím vráťte sa domov!
nie náhodou ste ešte nenašli
to čo ste doma cítili
v detstve
keď ešte nevznikli rozbroje
a hádky
vráťte sa domov
možno vás tam chápali
viac ako ste si mysleli
Stratené deti
vráťte sa domov
možno práve on nás zbaví
našich problémov
a možno zistíme
že je všetko iné
než ste videli v zápale zlosti
žiadna rodina nie je vždy dokonalá
tak prosím, vráťte sa domov
bez tvojej lásky je tak hrozne malá...
Prosím vráť sa domov
a odpusti im, že potrebovali čas
na pochopenie tvojho srdca
prosím odpusti si
že si im nedal toho času viac
a že si odišiel do ulíc
prosím vráťte sa domov
stratené deti
dajte si šancu
žiť bez zlosti
a naučíte sa
navzájom chápať
a podporovať
rodina je základ
a láska vzácnosť
ktorú ver, že budeš potrebovať
v živote
tak prosím vráťte sa domov
alebo si vytvorte svoj vlastný
a prepojte
ho s detstvom
aby ste sa mohli prejsť
tým kráľovstvom
vráťte sa domov
kde na vás čaká viac než len staré veci
prosím vráť sa domov
a to šťastie nanovo zaži
život s tými ktorí ťa milujú preži
svoj život s milovanými preži...
Né všechny děti jsou ztracené vlastní vinou.
Mnoho jich je ztracených i vinou druhých, ať už jakkoliv.
Složité jsou lidské vztahy a nejvíc i lhostejnost v rodinách. Tam kde je to jen hloupá nedospělost a vzdor, tam se dá napravit. Mnohdy zaviní i dospělý svojí povahou, že ty útěky bohužel opakují a pocity, že se nemají kam vrátit, je dostane na scestí. Jsou oblasti vysoké kriminality dětí a je to hodně smutné.
Báseň je velmi citová milý Davide.;-) * ST
06.07.2020 00:03:59 | jenommarie
Máš pravdu Marie :) o tej druhej stránke píšem v básni Pre hladných, tú ale asi na internete nenájdeš, zatiaľ :D teraz som cítil, že sa chcem zamerať na túto problematiku. Ďakujem ti, Marie :)
06.07.2020 07:24:57 | Dávid
Je dobře psát o různých a i tyto...Zkrátka jsi vnímavý a citlivý i já tobě Davide děkuji ;-)
06.07.2020 08:25:15 | jenommarie
Mnohé ztracené děti
Bloudící v dešti,
kéž cestu brzy naleznou
domů tu pravou a jedinou.
05.07.2020 22:36:53 | Emily Říhová