Pochodeň
V den, kdy přišla pochodeň,
lidi kolem teskně seděli.
Dumali nad svými blízkými,
v myšlenkách den co den.
Mnoho bylo bolestí,
mnoho strastí.
Světlo svícnu jim je připomnělo,
v dotycích se rázem ulevilo.
Ach ach, ta krutá minulost,
ta nikdy nezmizí.
Budiž, je to příběh pravdivý.
Ejhle ejhle, šíp osudu,
co v zrnu prorůstá i hnije.
A to je počátek,
kterým dešťem lije.
Krupobití sílí,
jako vůle byčí.
A ta vůle přečká,
ty hroty dříví,
co časem v čase přebolí.
Přečteno 196x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, jenommarie
Komentáře (5)
Komentujících (3)