kolik ze mě zbyde
když každý den ukrojí jednu šestadvacetinu
mluvím tiše a předávám všechno v mezerách mezi slovy
třeba že
po lesních cestách běžela bych za tebou
i mimo rádius hodinek garmin a všechnu gps
nebo že
prázdnota má tvar mezery mezi víčky v osvětleném tunelu
kde si pokaždé říkám že kdyby hořelo tak prostě uhořím
a není třeba nad tím víc přemýšlet
a až mojí matce potom někdo upřímně stiskne ruku na důkaz lítosti
v tom malém bezvýznamném gestu po všech těch letech aspoň na okamžik pocítí
to co já
...lidi rozumí sami sobě dost málo...nejde čekat že budou víc rozumět druhým...;-)nevím proč mě tohle po přečtení napadlo...
28.07.2020 16:42:38 | Marten