V ráji
Slyším seschlé naříkání dívek.
Starých…, tolik starých.
Z jejich útrob neproniká ven věk,
který je tak trpce mladý.
Ptáš se, proč ty šťastné dívky pláčou,
když se usmívají?
Oni totiž touží stát se nahou
Evou v krátkém ráji.
Kde had nabídne jim prázdnou nudu.
Ano, nudu chtějí,
protože se bojí odpočinku.
...cítí táhlé chvění.
***
Osamělý chlapec sedí v parku.
A to chvění cítí.
Místo stáří skáče k nudě z vlaku,
který jede z žití.
Léta dávno nepočítá, nechce!
Chce být hadem v ráji,
kde by sváděl Evu – pravé děvče;
fantazií z bájí.
Ale Eden není rájem pro sny.
Život nudu nudí,
přesto ze snů chlapec trhá hrozny,
dokud chvění studí.