Raci
Chce skrýt krátké nečesané vlasy.
A v nich zimní listí.
Dávno raci změnili jí časy
zhoubně i v před lží – lstí.
Češe si své šedé vlasy mládím.
Matko, sama sobě,
jež jsi nikdy nepoznala stáří.
Jenom hmatem po tmě.
A svět? Rodič lásky? Kde splín končí?
Vlasy kamení jí.
Dětské kroky smutnohravě tančí;
během vábení sní.