Teď už je ti hej - už ses naučila
bránit lidské hrubosti
Na hrubý pytel hrubou záplatu
a hrubec zkrotne
K závistivcům jsi ohleduplná
Neplatí mé štěstí je i tvým štěstím -
umíš radostí mlčet
a šetříš jim duši i zrak
Svým smutkem druhé nerozveseluješ
vždyť cílem veselí je stejně zármutek
Teď už je ti hej
už se umíš ve smutku smát
Udeří li tě někdo na jednu líc
udeříš ho v obě líce -
násilník tě uzná za rovnoceného soupeře
a jeho napřažená ruka klesne
Vezme li ti někdo suknici
vezmeš mu suknici i plášť
Nepokradeš - li ošidíš svou rodinu
Ano, oko za obě oči zub za dva zuby
Nevoláš jméno svých bližních nadarmo
jenom když něco potřebuješ
Ten sežene to a ten zas tohle -
teď už je ti hej -přežíváš
ST "nepokradeš-li, ošidíš svou rodinu", je dnes pravda snad ještě víc než kdy dřív..
27.09.2020 19:25:38 | BluefoXx
Prospěcháři všech zemí, spojte se! :-)) Říká se tomu eufemisticky "vyzná se"!
14.09.2020 11:42:52 | Lighter
Heslo..kdo dřív příjde..
..změnit dnes na kdo dřív krade.
Vím..nadnesené, ale i tak to v této době bohužel u někoho lze vnímat
..a že jich JE a "stud",
to slovíčko je pro ně výsměch.
;) *ST
Z jiného soudku milá Donne, ale líbí.
13.09.2020 13:17:15 | jenommarie