Vedeš mne
plátnem pokresleným krví
za potlesku laciných žen
až k oltáři
jako oběť
zpíváš mi requiem
o trnech na růžích
i rouchu beránčím
co jsem to za člověka
když mi
k smíchu je
komáří balet v pavučinách
za letokruhy zpovědnice
po doušku mešního vína
neodpouštím
štěbetavému
dech
jenž klopýtá na dně
ztrouchnivělých plic
samotou
v dobrodiní
MARCELLO - SEŠ ZÁZRAČNICE..prosím Tě, tuhle Tvou si uschovám...díky za ni
:-D* ST*
07.10.2020 11:57:56 | Frr
To je doopravdy zajímavý obraz. Musím se nad ním velice hluboce zamyslet. Možná jej nechápu zcela správně.
07.10.2020 11:23:33 | ARNOKULT
Zajímavá báseň a hodně se skrývá v ní. *:)
07.10.2020 10:34:02 | jenommarie