Okatý večer vznešeným krokem
korunkatých
přikrádá se na cimbuří
usínajícího kostela
jak milostná píseň jeřábů
u trůnu jeho dna
nic než poustevník
hlavu sklání
slyším temné dunění
splašených stád
ženoucích se z atlasu
po kostěných uličkách
z dálky táhne se vůně praskyřice
k ledovým vrcholům
kam chtěla bych se vznést
na pestrých křídlech motýla
sebestřízlivější