V pichlavé jehle
pokouší se bystrým očkem
udržet napnuté lano
převlečené
do hávu letošních modřin
pod naším přístřeškem
kam rády chodí sousedovic ovce
slunce neprovleče nit
a ten kříž
visící mi na krku
mne studí
lásko
vystřelil mi papírový růže
za poslední mé peníze
a na konci zrohovatělého dne
koupil mi cukrovou vatu
z ušmudlaného karavanu
od cikána
voněla po smrti cukru
jsi přece
můj jehelník
pichlavých rán