Anotace: Reflexe ze soumraku při toulce Brnem, vrstvení inspirací, radost ze psaní.
Žabovřesky jsou šeptavé zjevení,
vřeštící v ospalé melamcholii srdce,
rozjímajícího ve Wilsonově lese,
čtoucí Snyderovi borovicové mýty,
ten kovající břit slova Kae,
odvaha mluvit v množné rovině za já,
spojení a písně Houpacích koní,
o Kerouackovi a Nealovi za soumraku,
pod žlutým kopcem a medovým hlasem,
jazzem a funky rozvibrované Jyoti,
až ke katedrále zeleného fluida,
a kříží v očekávání příjezdu sestry
mysticky amorfního obrazu od Cyreal.
(Petrov 2020)