Nikdy nezapomeň
na obrázky,
které dětství
kreslí na oblázky
Pamětníček s listy barev
Každá stránka jiný nádech
V aktovce jsme měli dětství,
uložena na dvě dějství
Věnování na památku
Pamětníku, víš co
nakreslil jsi
do pamětníčku?
Můžeš kreslit
můžeš psát,
ale listy netrhat!
Fantazie plula si, na loďce
z barevných pastelek
Kapitán dítě, kapsu mívá
plnou lentilek
Slunce na březích,
šimrá rákosí
Země je měkká,
my bosí
Ádie, už víc ti je
Nic není na věky
Stejně tak zářivý
obrys Halleyovy komety
Hvězdy z hůry
stříbří jehly střech,
Navlékly přes ústa
úsměvný měsíc
Podstatné jsou slova
podstatných jmen
Přej si je znova,
u zvonů dětských jmen
Zdraví, lásku,
radost, štěstí
v kapse je měj
Na tvářích úsměv,
pro druhé měj
Někde se určitě schovává
naše paměť vrtkavá
Památníček kdesi mám,
také ráda vzpomínám...
Krásná připomínka, ještě si vzpomenout kam se zatoulal... Děkuji, milá Islo, za vzpomínku... krásný den (*)
16.11.2020 13:44:29 | Emily Říhová
Milá Islo, velmi pěkná báseň.Mám ho také schovaný a sem tam do něho nakouknu.
Teď mám dva vnoučky a každému píšu kroniku.Až budou mít ,,18" dostanou ji....Jen abych obě dopsala.
07.11.2020 22:46:03 | Jaruška
Moc se mi líbí..tvá milá SLOVA..k paměti schovám.* ST:)
Pěkný večer i víkend ti přeji*
06.11.2020 21:29:38 | jenommarie
Pěkné to máš, Islo. Líbí se mi to* Od začátku se postupně propadá do nápaditosti.
"Slunce na březích
šimrá rákosí
Země je měkká
my bosí."
***
Do šesté sloky, jsem do mezírek zatloukl kramličky. Ach, ta nádhera tou poezií vystoupat...
06.11.2020 20:57:04 | šerý
Děkuji ti šérý za tak hezké hodnocení. Opravdu. Přeji krásný zbytek večera :)
07.11.2020 18:27:21 | Isla